برای رعایت حریم خصوصی نام نگارنده پایان نامه درج نمی شود
(در فایل دانلودی نام نویسنده موجود است)
تکه هایی از متن پایان نامه به عنوان نمونه :
(ممکن است هنگام انتقال از فایل اصلی به داخل سایت بعضی متون به هم بریزد یا بعضی نمادها و اشکال درج نشود ولی در فایل دانلودی همه چیز مرتب و کامل است)
چکیده
داستان کوتاه، یکی از انواع ادبیّات داستانی منثور است و شخصیّت و شخصیّت پردازی از مؤلفه های اثرگذار و مهم آن به شمار می رود. برتری بسیاری از داستان نویسان به دلیل پرداخت بهتر شخصیّتهاست. صادق چوبک از جمله نویسندگان برجستهای است که با نوآوری در ادبیّات داستانی در شمار بزرگان داستان نویسی معاصر جای گرفته، مجموعه ی داستانی «چراغ آخر» یکی از آثار این نویسندهی خلّاق معاصر است که شامل هشت داستان کوتاه و طرح هایی است که نویسنده سعی کرده، با شیوههای نو و متمایز به مسائل و معضلات اجتماعی اقشار فرودست جامعه با نگاهی بی طرفانه بپردازد. نگارنده در این پایان نامه پس از ذکر کلّیّات و مبانی نظری، به معرّفی چوبک و آثارش پرداخته، و با مبنا قراردادن عنصر شخصیّت و شخصیّت پردازی براساس فرضیات سهگانه مطروحه –که همه شخصیت های اصلی ایستا هستند و هم به صورت مستقیم و هم غیر مستقیم به خواننده معرفی می شوند، همچنین تأثیرات افکار نویسنده به دلیل حساس بودن و جزئی نگر بودن در ارائه ی واقعیات کاملاً پیداست- پس از بررسی و تحلیل اثر چراغ آخر به این نتیجه رسیده که همه ی شخصیت های اصلی این مجموعه داستانی از نظر فعل و انفعالات ایستا نیستند و به دلیل آن که حوادث و رویدادهای داستانی بر روی برخی از این شخصیّت های مطرح تحوّل و دگرگونی اساسی ایجاد نموده است جزء شخصیت های پویا به حساب می آیند. همچنین شیوهی پردازش شخصیّت ها گاهی مستقیم و در بیشتر مواقع به صورت غیرمستقیم بوده است، تأثیر افکار و اندیشههای نویسنده بر پیکرهی شخصیّت های داستانی این مجموعه مشهود است.
کلید واژه ها :
داستان کوتاه، شخصیّت، شخصیّت پردازی، چراغ آخر چوبک.
1 مقدمهی تحقیق
داستان کوتاه از انواع ادبیّات داستانی محسوب می شود که در قرن حاضر در بیشتر کشورهای جهان از جایگاه ویژهای برخوردار است، در ایران نیز در سال 1300 اوّلین مجموعه ی داستان کوتاه توسط محمدعلی جمال زاده پا به عرصهی ظهور نهاد. پس از جمال زاده به دلیل تغییر نگاه نویسندگان به پدیده ها و مفاهیم اجتماعی، داستان کوتاه به مقام و منزلت قابل توّجهی دست یافت. یکی از پرآوازه ترین و تأثیرگذارترین نویسندگان داستان کوتاه در ادبیّات معاصر، صادق چوبک است، او از پایه گذاران ادبیّات مدرن در ایران به شمار می رود، چوبک با زبان، سبک و فکر، توصیفات دقیق، و تصاویر هنرمندانهای که در عرصهی داستان نویسی از خود به جای گذاشت، امروزه در زمرهی موفقترین نویسندگان صاحب اندیشه قرار گرفته است.
نگارنده به دلیل علاقمندی به آثار این نویسندهی معاصر بر آن شد که داستان چراغ آخر او را از نظر انواع شخصیّت و شیوهی شخصیّت پردازی مورد بررسی قرار دهد و آن را به عنوان موضوع پایان نامه انتخاب کند. بسیاری از آثار صادق چوبک از جمله چراغ آخر به دلیل ارزش هنری و ویژگیهای منحصر به فردش از جنبههای مختلف مورد بررسی و تحلیل و نقد قرار گرفته است، نویسندگان توانمندی چون عبدالعلی دستغیب در کتاب نقد آثار چوبک، براهنی در کتاب قصهنویسی، عابدینی در کتاب صدسال داستان نویسی و همچنین مجموعهای که با کوشش علی دهباشی به نام یاد چوبک جمع آوری شده، به تحلیل و بررسی آثارش پرداختند امّا کتاب یا مقالهای مستقل دربارهی انواع شخصیّت و شیوهی شخصیّت پردازی مجموعه ی داستانهای چراغ آخر رویت نشده و به صورت مبسوط نویسندهای به آن نپرداخته است و در تمام مقالات و آثار موجود، جسته و گریخته در لا به لای متون به عناصر مختلف داستانی از جمله شخصیّت تا حدودی پرداختند. به هر روی امید آن میرود که نتایج حاضر بتواند در آینده، هر چند اندک، مورد استفادهی دانشجویان زبان فارسی و علاقمندان به آثار این نویسندهی معاصر قرار گیرد. پایان نامهی حاضر در پنج فصل تدوین شده است. بعد از فصل اوّل که به کلّیّات اختصاص دارد، فصل دوم دربردارندهی مبانی نظری است که شامل تعاریف اثبات شدهای از ادبیّات داستانی و انواع آن، داستان کوتاه، عناصر داستانی، شخصیّت و شخصیّت پردازی، شیوه های شخصیّت پردازی و در نهایت نتیجه گیری کلّی نگارنده از هر مبحثی است . البّته معادل انگلیسی کلمات و اصطلاحات نیز در پاورقی آورده شده است .
فصل سوم پایان نامه، به معرّفی نویسنده و آثار او اختصاص دارد، در این فصل به شرح حال چوبک، دیدگاه صاحب نظران، معرّفی آثار قلمی ، ترجمه های نویسنده و سبک چوبک همراه با تعاریف مکاتب مهم ادبی پرداخته شده است. لازم به ذکر است شیوهی نقل مطالب از منابع مختلف به هر دو صورت مستقیم و غیر مستقیم همراه با ارجاع دقیق درون متنی است. در فصل چهارم، ابتدا خلاصهای از هر داستان به طور جداگانه آورده شده و سپس با مبنا قراردادن طبقهبندی شخصیّت ها و شیوهی شخصیّت پردازی به تحلیل و بررسی انواع شخصیّت ها و شیوهی پردازش آنها پرداخته شده و در پایان هر داستان نیز استنباط و دریافت نگارنده از پردازش شخصیّت ها با توّجه به افکار و اندیشهی نویسنده بیان گردیده، همچنین برای درک بهتر تحلیلها از نمونههای انتخاب شده از متن داستان به عنوان نمونههای درون متنی با ذکر ارجاع دقیق استفاده شده است و در فصل پنجم نتایج حاصل از بررسی انواع شخصیّت ها و شیوهی شخصیّت پردازی داستانهای مجموعه ی چراغ آخر ارائه شده که درواقع پاسخ به سوالات تحقیق و اثبات و یا رد فرضّیههای تحقیق است، همچنین این فصل شامل ارائه پیشنهاد و جدول هایی است که به طور جداگانه به انواع شخصیّتها پرداخته است، در پایان نیز فهرست منابع مورد استفاده ذکر شده است .
برای دانلود پایان نامه اینجا کلیک کنید
لینک بالا اشتباه است
:: بازدید از این مطلب : 253
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0