بررسی کارنامهی شاعران و نویسندگان گذشته در حوزهی پایان نامه نویسی، خیلی رایج و متداول است و اما آن چه در پایان نامه نویسی، کمتر مورد توجه قرار میگیرد. کارنامهی شاعران و نویسندگان معاصر است و کمتر به سراغ آن میروند، شاعران و نویسندگان در قید حیات است!
حسنلی، با فراهم آوردن آثار متنوعی در حوزهی زبان و ادب فارسی، به ویژه در کتاب شناسی برخی شخصیتهای بزرگ ادبی از جمله سعدی، حافظ و خیام، زبان زد خاص و عام شده است.
هر چند بررسی دقیق و همه جانبهی آثار کاووس حسنلی، از بازهی زمانی یک پایان نامهی کارشناسی ارشد فراتر است، سعی شده است برای آشنایی بیشتر دانش جویان و علاقهمندان به ایشان، تمام آثار نامبرده با نظم و ترتیبی منطقی و دانشگاهی بررسی و معرفی شود.
همان گونه که در فصل اول نیز ملاحظه میشود، برای آگاهی بیشتر خوانندگان و علاقهمندان، به سال شمار زندگی علمی و ادبی کاووس حسنلی و فعالیتهای اجرایی و اجتماعی ایشان نیز پرداخته شده است.
و در ادامه در فصلهای دوم، سوم و چهارم این پایان نامهی پنج فصلی، به ترتیب «کتابها»، «مقالهها» و «سفرنامهها و پایاننامههای» سامان یافته به همت ایشان به صورتی که در مقدمه و سرآغاز فصلهای مربوط در خصوص آنها توضیح داده شده است، بررسی و معرفی گردیدهاند.
کلید واژه: کاووس حسنلی، زبان و ادب، پایان نامه، سفرنامه، مقاله، کتاب.